Wat te doen met dit weer? (2)

Eigenlijk is dat vissen dus als hobby zo gek nog niet. Ga maar na: als alle andere hobby’s van betekenis ten zeerste worden afgeraden (Zelfs golfen krijgt morgen een 5! En dat is dan een sport waarbij je prima een paraplu kunt gebruiken om zo droog mogelijk te blijven. Behalve natuurlijk als je afslaat, maar ja, dan kun je toch mooi je tegenstander even die plu boven jouw hoofd laten houden?) wordt het visplezier/de succesrate bij het vissen beloond met het geweldige cijfer 9!

Je moet het natuurlijk wel verantwoord doen, dat vissen. Fair Trade. Duurzaam. Woke ook. Vooral woke. Voordat je je op een bepaalde vis gaat richten, moet je die vis eerst even netjes vragen of hij/zij/het zelf wel fair trade, duurzaam en woke is. Met wie gaat de vis in kwestie om? Wat is z’n stemgedrag? Is ie wel vegetariër, of is het een oude, CDA-stemmende brommerige snoek, die zweert bij z’n lappie vlees? Maar het allerbelangrijkste: wat doet de vis in kwestie om z’n uitstoot te verminderen? Als ie dat niet allang gedaan heeft, moet ie wel even beloven dat ie op termijn gaat stoppen met het verbruik van natuurlijke hulpbronnen. Hup: op zoek naar alternatieven. Misschien kunnen ze met z’n allen stuwdammetjes gaan aanleggen daar in die sloot, dragen ze meteen ook nog wat bij aan onze eigen verduurzaming.

Een gedachte over “Wat te doen met dit weer? (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s