Cassis

Coca-Cola had altijd zijn eigen cola, Fanta en Sprite. Pepsi had Pepsi Cola, Sisi en 7Up. Amerikaanse frisdranken met min of meer dezelfde smaak. En wij Hollanders? Wij hadden cassis. Van Hero. Dat is een lekkere merknaam, want hij betekent ‘held’. Een Nederlandse acteur was ooit een blauwe maandag zanger en noemde zich voor die gelegenheid Hero. Hij speelde in een voetbalfilm die een grote hit werd in de bioscopen. In die film zou een epische ballade te horen zijn, geschreven door een bebrilde Brabander, en de acteur mocht dit lied voor de gelegenheid zingen en uitbrengen onder de naam Hero. Een van de andere acteurs in de film had een vader die ook Hero heette. En die was ook weer acteur. Toeval bestaat niet.

Wat ís cassis eigenlijk?

3 gedachten over “Cassis

 1. Ha Rob,

  Misschien heb je gelijk, en bestaat bessenlimonade met prik overal ter wereld en net iets andere varianten. Ik kan me alleen niet voorstellen dat het in andere landen dezelfde naam heeft als in Nederland.

  Bedankt voor je reactie in elk geval!

  Like

 2. Ik herinner mij iets met bessen?
  Van alle frisdranken drink ik soms Cassis.
  De andere smaken zijn mij vooral te zoet.
  Maar dat het typisch Nederlands is? Daar was ik mij nooit van bewust.

  Vriendelijke groet,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s