Mieren

Van de buitenkant zie je er niks van, maar als je het deksel van de groenbak optilt, openbaren ze zich: mieren. Het krioelt ervan. Eigen schuld. Je probeerde de mango zo goed mogelijk op te snijden, maar erg handig ben je daar niet in. Er bleef dus nog genoeg sappig vruchtvlees over voor flink wat ongenode gasten. En die gasten hebben zich nu – aangespoord door een flinke temperatuurstijging en het feit dat de groenbak in de volle zon staat te fikken – vol overgave op de mango-homp gestort.

Waarom nemen we het de mieren eigenlijk kwalijk? Zo veel verschillen we – mieren en mensen – niet van elkaar. Al jaren worden wij mensen doodgegooid met boeken over eten die ons erop wijzen dat de hang naar zoetigheid iets dierlijks is. En omdat mensen eigenlijk dieren zijn is onze voorliefde voor alles waar suiker in zit dus aangeboren en moeten we er mee leren leven.

Mieren hebben geen dieetgoeroes; ze doen gewoon datgene waarmee ze hun leven kunnen leven, en als dat betekent dat ze een groenbak in klimmen om met z’n allen een homp mango te verorberen, doen ze dat. Leven en laten leven, daar komt het op neer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s