Binnenste buiten/buitenste binnen?

Hoewel mijn zoon (5) in de fase zit waarin hij zich steeds vaker zelfs aankleedt, zijn wij als ouders ook vaak nog net even de helpende hand aan het bieden. Niet zelden gaat het hierbij om een kledingstuk dat per ongeluk binnenste buiten is aangetrokken. Meestal zeg ik dan dat we het even ‘buitenste binnen’ moeten doen, maar vandaag realiseerde ik me ineens dat dit niet klopt. Als het ‘buitenste binnen zit’ is dit eigenlijk hetzelfde als dat het ‘binnenste buiten zit’. Correct zou dus zijn om hier ‘binnenste binnen’ of ‘buitenste buiten’ te zeggen. Pffff, dat het veertig jaar heeft moeten duren om tot dít besef te komen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s