Katy Kirby

Even een nieuw talent aan u voorstellen: Katy Kirby. Deze 25-jarige jonge singer-songwriter uit Nashville USA, heeft gisteren haar debuutplaat Cool Dry Place uitgebracht en dat is werkelijk een pareltje. Luister naar hoe ze het ene moment zoetgevooisd zingt, zichzelf subtiel begeleidend op een akoestische gitaar (openingsnummer Eyelids) om in een ander nummer haar elektrische gitaren van sober en afgemeten langzaam naar gruizig en wild op te schroeven (titeltrack Cool Dry Place). Zo nu en dan klinkt Katy Kirby als Americana-heldin Kathleen Edwards in haar beste jaren, maar in single Traffic hoor je ineens melodieën, effecten en trucs (autotune, een rare maatsoort in het refrein) die aan Vampire Weekend doen denken. Laat je niet misleiden door haar onschuldige jongens-achtige meisjespose op de hoesfoto, Katy Kirby heeft wel degelijk een stoer, rafelig randje en als ze dat de komende jaren nog meer ontwikkelt, is dit een songer-songwriter om in de gaten te houden. De Laatste IJsschots geeft deze plaat vijf van de vijf bolletjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s