Beroemd door een afwijzing

In de nieuwste editie van Quest Historie staat een prachtig overzicht van een aantal beroemde afwijzingen. Natuurlijk mag daarin het verhaal van de Beatles niet ontbreken. Iedereen die iets met popmuziek heeft weet dat de band begin 1962 na een auditie door platenmaatschappij Decca werd afgewezen. Wat de meeste mensen niet weten (en ik nu dankzij de Quest dus wél!) is dat Decca – in plaats van met de Fab Four – uiteindelijk wél in zee ging met de groep Brian Poole and The Tremeloes. Laatstgenoemde groep had gelijktijdig met de Beatles een studiosessie gedaan bij Decca. Nog een keer: wie? Brian Poole and The Tremeloes, een band die ‘famous, for all the wrong reasons’ is. Perfect voor een eerbetoon op een prachtige schaatsvrijdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s