Acroniem-ontdekkingen

Toen iemand mij ooit vertelde dat de prachtige merknaam Aviko staat voor ‘Aardappel Verwerkende Industrie Keppel en Omstreken’ viel mijn mond open van verbazing. Blijkbaar kan achter het meest poëtisch klinkende acroniem de meest klinisch klinkende uitleg schuilgaan. Bij Kapla (kleine houten latjes waar kinderen de prachtigste bouwwerken mee kunnen maken) gebeurde nou juist iets omgekeerds: achter deze merknaam zit de even onschuldig als vertederend klinkende uitleg KAbouterPLAnkje.

Gisteren dacht ik bij het horen van een radioreclame ineens zelf de oplossing voor een nogal bekende naam uit de reisbranche gevonden te hebben; Corendon, dat is natuurlijk gewoon een reisbureautje dat ontstaan is na een onschuldige koffietentjes-brainstormsessie van twee olijke zakenmannen die luisteren naar de namen Cor en Don. Helaas. Er zit weliswaar een best poëtische verklaring achter de naam Corendon, maar het is er een die op geen enkele manier uit de breinen van Cor en Don is ontsproten.

Corendon is een Turks/Nederlandse holding, gespecialiseerd in vliegvakanties. Het bedrijf is opgericht in 2000, het hoofdkantoor staat in Lijnden. De naam Corendon heeft betrekking op een aan robijn verwant bordeauxrood mineraal, korund. Bordeauxrood is tevens de huisstijlkleur van Corendon.

Nou ja, hij mag er zijn, deze uitleg, maar mochten Cor en Don nog op zoek zijn naar een werkgever, dan lijkt het me prachtig als ze zich alsnog bij de reisgrootgrutter melden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s