30 clicks (aflevering 3)

_________________________________________
Babeldaob

Babeldaob (ook gespeld als Babelthuap) is met een oppervlakte van 397 vierkante kilometer het grootste eiland van Palau. Op Babeldaob liggen 10 van de 16 staten van Palau. Het hoogste punt van het eiland is de Mount Ngerchelchuus (242 m), dat ook de hoogste berg van het land is.

Natuur

Op Babeldaob komen de volgende zoogdieren voor:

_________________________________________

De wikipedia-pagina van Babeldaob roept tal van vragen bij mij op, zoals: bestaat dit eiland echt? Kun je er trouwen, lasergamen of hinkelen? Hoeveel is de wortel van 359 eigenlijk? Ik kom er niet uit, maar fantaseren erover blijkt wel erg lekker.

Ik vind dat summiere beetje informatie over de natuur ook zo fascinerend en lekker willekeurig. Hoezo alleen maar zoogdieren, woont er niks anders fauna-achtigs op Babeldaob? Wie kwam op het idee om suncus murinus te introduceren en hoe heeft dat beestje het vanaf dat moment eigenlijk gedaan daar op Babeldaob? Wat is een suncus murinus eigenlijk?

Hoe noem je een inwoner van Babeldaob eigenlijk? Zou Ryan Babel er gelukkig kunnen worden?

Ooit ga ik naar Babeldaob om Mount Ngerchelchuus te beklimmen en te genieten van het eindeloze uitzicht over de oceaan. Daarna kunnen we vast weer verder fantaseren over exotische eilanden met onuitspreekbare namen.

Babeldaob behoorde trouwens ooit tot de koloniale gebieden van de Duitsers. Ze zullen er ongetwijfeld zielsgelukkig mee zijn geweest.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Babeldaob

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s