Vissarion

Vlak voor het slapen gaan toch nog maar even de Blendle-mail doorgenomen, en wat blijkt, gisteren is een of ander artikel met de titel ‘Jezus leeft….’ het vaakst gelezen van alle die dag gepubliceerde stukken. Ongelooflijk, tussen alle ellendige berichten over oorlog en rampspoed door scoort de naam Jezus in een artikel dus nog steeds als een tiet.

Ik heb het stuk toch maar even gescand en kwam de raarste dingen tegen. De betreffende Jezus woont in Siberië, noemt zich Vissarion (die naam alleen al!) , maar heet eigenlijk gewoon Sergei Torop, geboren in 1961 in de Sovjetunie. Ok, en dan gooi ik nu even twee van de meest trendy 2019 columnisten-zinnetjes erin die ik ken (Marc van Oostendorp, Paulien Cornelisse, Aaf Brandt Corstius, lezen jullie mee?).

  1. Ik verzin dit niet, hè.
  2. Het staat er écht!

Nog even een stukje quoten dan:

Vissarion zelf was zijn baan als verkeersagent net kwijtgeraakt voor hij begon te preken. Een carrière als schilder kwam niet van de grond.

Tja, Jezus’ vader was geloof ik ook gewoon timmerman, en was er niet ooit een Duitse dictator die zichzelf in zijn jonge jaren het liefst had gezien als een groot schilder? Dan kan zo’n man er ook nog wel bij. Het schijnt dat hij behoorlijk wat volgelingen naar een onherbergzame bergtop in een ijskoude Russische uithoek heeft gelokt en de foto’s bij het betreffende artikel doen inderdaad meer denken aan spookachtige Hollywood-horror dan aan een of andere knullige mini-sekte.

Hopelijk zijn we hem over een paar jaar vergeten en is fictie dan weer gewoon raarder dan werkelijkheid, in plaats van andersom.

Een gedachte over “Vissarion

  1. In een warm land zou hij vast veel meer volgelingen hebben. Wat een pech voor hem dat hij in Rusland woont.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s