Kinderklimhal

De tweede vakantiedag bracht wederom het druilerige weer van de afgelopen twee weken. Omdat vrijwel alle vaste binnen-activiteiten al ondernomen waren verplaatsten de nog enigszins vermoeide docent en zijn zoon (+- 3,5) zich per auto naar een recentelijk in een naburige industrieloods opgepopte kinderklimhal.

Zij die tussen de 20 en 30 zijn en nog geen kinderen hebben en zij die ouder dan 50 zijn en wier kinderen wellicht al richting eindexamen of studie gaan, weten waarschijnlijk nog van niks, maar er lijkt sinds enige tijd sprake van een ware wildgroei aan speelparadijzen zoals de eerdergenoemde. Waar je als ouder voorheen veroordeeld was tot het dumpen van je kroost in de ballenbak van de Ikea kun je tegenwoordig in ieder willekeurig dorp wel zo’n vermaak-loods vinden.

Ik had had op deze plek graag een smakelijk of misschien zelfs onsmakelijk roman-achtig verslag geschreven, waarin sexy jonge moeders met de uitgebluste antiheld flirtten en kinderen elkaar met wapens te lijf gaan in een met uitwerpselen en etensresten besmeurd klimdoolhof, maar de eerlijk gebiedt mij gewoonweg te sterk om het anders te verwoorden. Zo’n klimhal is echt een uitkomst op een regenachtige dag.

Je kind vindt het fijn dat ie in een dynamische omgeving met andere kinderen allerlei nieuwe vaardigheden kan ontwikkelen en ontdekkingen kan doen (‘durf ik nu eindelijk van de blauwe kronkelglijbaan of nog steeds niet?’) en jij als ouder vindt het fijn dat het eindelijk iets te doen heeft en dan ook nog iets waar hij moe genoeg van wordt om niet eindeloos te willen opblijven ’s avonds. Dat de tosti ham-kaas en pistolet met brie, walnoten en honing iets langer op zich laten wachten omdat de uitbaters nogal verrast waren (!!?!) waren met de vakantiedrukte en slechts één persoon in de keuken hadden geplaatst, neem je dan graag op de koop toe.

Morgen al richting schoonouders voor de kerstviering aldaar, dus voorlopig geen kinderklimhallen nodig.

kinderklimhal

Figuur 1A: voorbeeld van een kinderklimhal. Let vooral ook even op de uitgekiende plaatsing van de tafeltjes en stoeltjes: vanuit iedere hoek kunnen alle toestellen in de gaten gehouden worden, zodat u ongestoord kunt genieten van allerhande schrans- en zuipgebeuren, onderwijl uw smartphone en/of laptop beloerend.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s