WK Schmeeka

En dan sta je ineens in de plaatselijke Kruidvat voor een rek met aanbiedingen en word je zomaar ineens verleid om een VI (Voetbal International) te kopen. Als je het ding voordelig wilt hebben moet je wel twee bussen deodorant of twee flessen douchegel erbij kopen, maar ja, dat heb je daar toch gewoon voor over?

Ik wilde eigenlijk dit jaar niet zoveel van het WK weten, want: het leven. Een gezin, drukke baan, een fantastisch boek in de E-Reader, wie denkt er dan nog aan weet ik hoeveel keer 90 minuten (al die verlengingen + strafschoppenreeksen die er na de groepsfase nog aan zitten te komen reken ik voor het gemak maar even niet mee) op de bank voor de buis zitten? Ja, ik dus toch ook, tot voor kort althans.

Het EK van 2016 heb ik toch best intens beleefd. Ok, we waren er niet bij, maar dat mocht de pret toch niet drukken? Zonder oranje-gedoe is voetbal toch ook gewoon hetzelfde spelletje? Soms enerverend, soms saai, maar altijd 11 tegen 11 op een veld met een bal en hij moet zo nu en dan in het net belanden. Ik vond dat toernooi heel leuk en herinner me bijvoorbeeld de wedstrijden van IJsland nog goed, vooral het moment dat ze het in een of ander ver stadium ineens tegen organiserend land Frankrijk moesten opnemen en je nog bijna dacht ‘tja, waarom niet? wat als….’ etc. Dat ging uiteindelijk allemaal niet door, maar o, o, o, wat was het genieten, al die Vikingen die naar dat compleet blauw-gekleurde ‘uitvak’ liepen en de handen mooier, opzwepender en ritmischer op elkaar kregen dan Freddy bij We Will Rock You.

Heb ik die VI nou gekocht in de Kruidvat? Ja en dat levert dan nog best veel gezeur op omdat ik dus geen deo of douchegel nodig had en dan kijkt zo’n kassameisje je een beetje wereldvreemd aan, zo van ‘ja maar, ik weet niet eens wat dit ding kost als je hem niet met de volledige aanbieding koopt, want IEDEREEN maakt altijd gebruik van die aanbieding, dus dit heb ik nog NOOIT meegemaakt, bent u wel helemaal goed bij uw hoofd!!??? Ik had nog geen wedstrijdminuut gezien en ik vond het internet een saaie plek om wedstrijdschema’s bij te houden. Ik wil geen WK-app op mijn telefoon die me van minuut tot minuut vertelt hoeveel het staat bij Zambia-Laos en welke speler er geel heeft gekregen in welke minuut. Ik wil gewoon een ouderwets papiertje waar die dingen op staan en toevallig staat zo’n papiertje in de speciale WK-editie van de VI.

Anyway, inmiddels hangt dat papiertje op ons prikbord in de keuken en weet ik nu dus wel welke wedstrijden er op welk moment zijn, maar heb ik nog steeds amper iets van dit WK meegekregen. Belgie, de eerste wedstrijd van de Rode Duivels, die gingen we wel kijken. Met het friet en hamburgermenu dat eigenlijk voor vaderdag bestemd was en de tv onethisch naar de eettafel toegedraaid zodat zoonlief er geen smeerboel van maakt op de bank. Na de eerste helft moest hij naar bed, dus van de tweede helft heb ik niks meegekregen. Toch jammer dat daarin alledrie de doelpunten vielen.

Ik zocht nog naar een plaatje voor dit stukje en dat werd onderstaande ‘classic’ afbeelding. 1987 was het jaar dat ik mijn eerste Panini-album kreeg en nog steeds krijg ik een soort nostalgisch kippenvel als ik het zie. Het Panini-album van dit WK zag ik vandaag bij de speelgoedwinkel op de toonbank, maar ik heb me ingehouden. Ik had immers al de speciale WK-VI.

Oei, volgens mij begint zo een wedstrijd! Ik ga stoppen. Als het een leuk toernooi is tot ergens na 15 juli ca. 20:00 uur. Anders wellicht al tot veeeeel eerder. (morgen?)

Een fijne avond, met of zonder voetbal.

Panini 87