‘Ga eens in de supermarkt op je rug liggen.’

Ik jat gewoon even de kop van dit artikel uit de krant van vandaag. Het artikel zelf heb ik uiteraard weer niet gelezen, want het stond helemaal achter in de krant en ik had nu juist zin om iets te typen en dan kan je niet in dezelfde tijd ook nog het hele stuk gaan lezen.

Nou ja, ik pikte wel iets op, namelijk dat het een niet onknappe jonge filosoof is die dit tegen de dienstdoende interviewer van de krant heeft gezegd. Nou goed dan, filosoofje, ik vind het een mooi advies dat je ons hier geeft, maar is het haalbaar? Ik wil best in de supermarkt op mijn rug gaan liggen, maar ja, wetten en praktische bezwaren enzo. En daarbij, het eerste wat je dan denkt is toch: ik kom over als een idioot. Dus je kunt jezelf er pas echt toe zetten op je rug te gaan liggen in de supermarkt als je besloten hebt dat je dat écht wilt, overkomen als een idioot. En zover ben ik (nog) niet.

Misschien praat ik wel weer voor mijn beurt en wordt het – als ik het stuk daadwerkelijk heb gelezen – op wonderbaarlijke wijze ook wel echt duidelijk hoe en wat met het op je rug liggen in de supermarkt, maar dat wil ik in dit stadium zoals gezegd niet weten.

Mijn immer associërende brein komt dankzij het lig-advies wel op twee prachtige videoclips uit de ’90’s uit, waarvan ik er een (onderstaande) u niet wil onthouden.

 

Welke die andere clip was? De video bij Everybody Hurts van REM, maar die was volgens mij niet toepasselijk, omdat hij wel gaat over iemand die iets raars doet en daar vervolgens iedereen mee aansteekt, maar dat rare is in dat geval niet ‘op de grond liggen’. Als ik het mis heb moet je het maar even laten weten.

Een gedachte over “‘Ga eens in de supermarkt op je rug liggen.’

  1. De video van REM laat ik nu maar even voor wat ‘ie is, want net als jij heb ik niet altijd zin om me in van alles en nog wat te verdiepen 😉
    Wat opvalt: je hebt maar weinig nodig -een krantenkop is kennelijk al voldoende- voor een leuk en goed geschreven bericht. En met je associatievermogen is ook niks mis.
    Bericht met veel plezier gelezen en bekeken!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s