Sijsje

DSC02034 sijsje 1 verbeterd

De hele winter hebben ze ons gezelschap gehouden in de achtertuin. Ok, toegegeven, het zal wat te maken hebben gehad met het grote aanbod aan snacks aldaar (zaadjes, vetbollen, pindakaas en – een schijnbaar onuitputtelijke voorraad, want giga-zak – pinda’s), maar die hadden we de vorige twee winters ook en toen waren ze vrijwel onzichtbaar. Ik heb over de prachtige, elegante sijsjes.

Gisteren probeerde het voorjaar weer eens door te breken (+- 10 graden en zowaar wat zon) en werd het tijd om met zoonlief naar de zandbak in de achtertuin te verkassen. Vanaf de bankjes in die bak kun je perfect de vogels in de gaten houden, en dat deed ik dan ook. De sijsjes waren er nog en ze waren verdacht relaxed en totaal niet schuw. Dit exemplaar (volgens mij een vrouwtje) liet zich zeldzaam makkelijk op de gevoelige plaat vastleggen.

Vanochtend vloog er trouwens eentje tegen een raam. Die zat nog een halfuur beduusd op een tak na te shaken. Gelukkig was het licht vandaag niet zo mooi en had ik er al een op de foto, dus hoefde ik geen ramptoerist te spelen door het vogeltje nogmaals te fotograferen.

Als je trouwens leuke feitjes weet over deze vogel: reageer gerust!

4 gedachten over “Sijsje

 1. Je bent welkom op mijn blog 🙂 Ik zit meestal de weekenden langs het voetbalveld om daar de acties vast te leggen. Maar de vogels trekken al heel lang mijn aandacht… Het mooie is dat met de apparatuur die ik nu heb ik beide onderwerpen kan fotograferen. Het is nog wel een hele uitdaging hoor!! Kort geleden de rust van een vogelhut opgezocht. Prachtig om zo dicht bij te komen. En wie weet komt later de uitdaging om in het bos of de polder, vanuit mijn eigen schuiltentje (hihi) te fotograferen.
  Belangrijkste is dat je voldoening haalt uit wat je doet!!

  Like

 2. Ha ik heb jouw site pas net ontdekt en mijn foto’s vallen echt volledig in het niet bij de jouwe hoor. 😉
  Jij maakte vast ook al wel foto’s van andere dingen voordat je besloot om ook vogels te doen, niet?

  Geliked door 1 persoon

 3. nav een like op mijn blog besloot ik even te buurten bij je.
  Mooie vogeltjes!!
  Sinds kort ook aan het fotograferen geslagen. Ik ben er helemaal weg van. Nooit geweten dat wij in NL zoveel kleine mooie en vooral gekleurde vogels hadden. Prachtig!!

  Like

Reacties zijn gesloten.