The End of the F***ing world

the end of the fucking world

Er is dus weer een serie die je echt gezien moet hebben: The End of the F***ing World. Het is een Britse verserie-ing van een Amerikaanse strip over twee verknipte pubers, een jongen en een meisje. Meestal negeer ik dit soort hypes (ok, met uitzondering van Game of Thrones, Making a Murderer en nog zo een paar…….o ja! Luizenmoeder sla ik ook nooit meer over!), maar ik las het ditmaal in de VPRO-gids en ja, die heb ik wel hoog zitten, dus misschien moet ik dan toch maar gaan kijken. Wat ik wel lastig vind is dat ik de laatste tijd nogal wat stukken lees waarin op een levensbeschouwelijke manier wordt uitgelegd wat we allemaal wel niet verkeerd doen tegenwoordig met de invulling van onze tijd. Kort gezegd: series kijken slecht, boeken lezen goed. Tsja, en ik lees graag boeken, dus dat advies zou gemakkelijk op te volgen moeten zijn.

Hoewel: The End of the F***ing World bestaat uit slechts acht afleveringetjes van ieder 20 minuten. Even rekenen: drie klokuren, dat zou toch te doen moeten zijn. Toch maar kijken dan? Zucht…